Fotograferen van glimmende metalen objecten

Metalen voorwerp fotograferen

Metalen voorwerp fotograferen

Metalen objecten zijn het meest uitdagende (moeilijkste) om te fotograferen vanwege hun hoge reflectiviteit. Met de meeste, zo niet alle, metalen voorwerpen kunt  u de gehele omgeving op het oppervlak van het object zien.

 

 

Proshoots-Productfotografi | Reclamefotografie

 

U kunt thuis tegen een zeer lage prijs leren hoe u een fotostudio kunt maken. Vraag ons voor hulp

Stap 1: De opstelling

Plaats uw object op een stevig oppervlak, zoals een tafel of een blok, en plaats er twee grote studiolampen naast, een aan elke kant. Beide lichten moeten worden verspreid met bijvoorbeeld tracing paper. U zult dan een wit vel opgerold papier achter het product moeten hangen, Verstop de camera en het statief met een witte achtergrond rol papier tot aan de onderkant van de cameralens om wat licht terug te reflecteren op het product en alle voorgrondreflecties te elimineren.

Voor deze opstelling is geen foamboard nodig, omdat u op twee diffuse lichten gebruikt om het product zacht te belichten. Plaats uw camera op het statief zodat u een beetje naar beneden fotografeert op het product, net zoals bij de opstelling van de zijverlichting.

Plaats uw verlichting aan beide kanten boven uw product, zet ze in een hoek om het product en stel ze op hetzelfde vermogen in. Dit, samen met de tracing paper (of verspreide paraplu), zal helpen om het product gelijkmatig te belichten zonder lelijke heldere vlekken.

Voordat u met fotograferen begint, moet u alle vingerafdrukken, vlekken en of vegen die u op het product hebt gemaakt verwijderen, terwijl u deze in de opnameruimte plaatst. U zult het product tijdens het werk ook wel aanraken draag daarom -indien mogelijk- handschoenen om verder vlekken te voorkomen.

 

Zoals u hieronder kunt zien, is verkeerd belichting zeer onaantrekkelijk voor metalen producten, dus is het beheersen van deze opstelling met twee lampen van het grootste belang.

 

­

 

Stap 2: Camera instellen

Inmiddels hebben we alle noodzakelijke camera-instellingen uitgelegd die u nodig hebt om beelden van de hoogste kwaliteit te krijgen die je camera kan leveren. Gebruik een groot diafragma van f / 11 of groter en een sluitertijd die uw product goed belicht op basis van de lichtmeter in de zoeker van uw camera. Stel ISO zo laag mogelijk in, bij voorkeur ISO 100, en focus op het midden van het product om ervoor te zorgen dat u alles scherp in beeld krijgt. De automatische witbalans werkt meestal goed, maar het is ook de moeite waard om te overwegen de witbalans handmatig aan te passen aan de "warmte" van de lamp die door uw lichtbronnen wordt gebruikt.

 

Stap 3: Afbeeldingen nabewerken

Net als bij de sectie over camera-instellingen, moet postproductie relatief eenvoudig zijn. Gebruik hulpmiddelen voor helen en klonen om vegen, vingerafdrukken, stof en andere soorten onvolkomenheden en beschadigingen te verwijderen, zodat uw product er op zijn best uitziet. Besteed speciale aandacht aan kleurnauwkeurigheid en zorg er vooral voor dat uw achtergrond schoon en wit is.

De onderstaande afbeeldingen zijn gemaakt met behulp van dubbele belichting.

Er zijn meerdere manieren om reflecterende objecten te belichten, maar deze  eenvoudige belichtingsopstelling kan ervoor zorgen dat uw productafbeeldingen klanten verleiden en zich onderscheiden van de rest!

Soms kan het postproductieproces vervelend en langdurig aanvoelen, vooral als u vindt dat uw productafbeeldingen uitgebreid werk vereisen om er op hun best uit te zien. Als u zich overweldigd voelt, probeer dan de post-processing uit te besteden aan een bedrijf als Bright-River, die afbeeldingen kunnen laten schitteren met een zeer snelle levertijd. Uitbesteding kan helpen om een deel van uw postproductie- en marketingworkload te verlichten, zodat u zich kunt concentreren op het beheersen van deze belichtingstechnieken en het verkopen!

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.